ZWAAG - Westfriezen heeft de eerste horde in de play-offs om promotie naar de eerste klasse genomen. De ploeg van trainer Joep Groen won woensdagavond op 't Krijt met 3-2 van Nieuw Utrecht.

Op eigen veld had de nummer vier van de 2e Klasse A de nodige moeite met de nummer acht van de 2e Klasse B, maar Groen zal met genoegen hebben gezien dat zijn ploeg wel de strijd leverde die nodig is in dit soort wedstrijden. Via Max Broers kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong, maar in de 38e minuut wist Akkanat namens de gasten voor de gelijkmaker te zorgen. Yannick Brinkmann, nog niet geheel fit na een periode van ziekte, haalde het einde van de eerste helft niet en moest zich kort voor rust laten vervangen.

In de tweede helft had Westfriezen het nog even lastig, maar kwam na een klein uur spelen wel op voorsprong toen aanvoerder Mitchell Gieltjes op de juiste plek stond om af te ronden. Nog geen tien minuten later bracht Pieter Koopman de marge zelfs op twee, maar Nieuw Utrecht kwam nog met een slotoffensief. De 3-2 van Alou kwam echter te laat waardoor Westfriezen komende zaterdag alweer aan de bak mag in de tweede ronde. De Groen-equipe gaat dan op bezoek bij eersteklasser De Meern.