OOSTHUIZEN - Victoria-O uit Obdam is op zondag 25 augustus als winnaar uit de Kogge Cup gekomen na het spelen van de finalewedstrijd tegen Kwiek78 uit Avenhorn.


De jaarlijks terugkerende Kogge Cup, ook wel bekend als de Fred Faijdherbe Kogge Cup werd dit jaar georganiseerd door VV Oosthuizen wat tevens de toernooilocatie was voor het spelen van beslissende wedstrijden na de voorrondes die al op donderdag 22 augustus waren gespeeld op de complexen van VV Oosthuizen, RKEDO, SC Dynamo en Apollo68. De wisselbeker is dus meegegaan naar Obdam, Victoria-O zal de organisatie van de Kogge Cup 2025 op zich nemen.

Dit toernooi is qua timing en het spelen van korte wedstrijden een prima onderdeel van de voorbereiding van de selectieteams op het seizoen 2024-2025 aldus de nieuwe Victoria-O hoofdtrainer Lennart Loorbach. Selectiespelers die afgelopen seizoen al onderdeel uitmaakte van de selectie, maar ook nieuwe instroom van spelers hebben tijdens de Kogge Cup de kans gehad om zowel individueel alsook als team aan de nieuwe hoofdtrainer te laten zien waar zij staan in hun persoonlijke ontwikkeling en welke rol ze kunnen vervullen binnen de selectie.

Terugkijkend op het toernooi wist Victoria-O tijdens de voorronde al met 1-4 te winnen van SC Dynamo, hiermee startte zij op de finaledag in de winnaarspoule tegen Always Forward 2 die als gastclub aan de Kogge Cup meespeelde. Deze wedstrijd werd eveneens met 4-1 door Victoria-O gewonnen. De finalewedstrijd tegen Kwiek78 werd vervolgens met 0-1 door Victoria-O gewonnen waarmee de 1-ste plaats in de Kogge Cup een feit was. De wisselbeker werd na afloop van het toernooi namens de familie Faijdherbe uitgereikt door Mart Faijdherbe aan Victoria-O aanvoerder Mike Vlaar.

Marco van de Koppel - voorzitter van Victoria-O kijkt tevreden terug op dit door VV Oosthuizen goed georganiseerde toernooi en heeft het volste vertrouwen in het vervolg van de voorbereiding op de naderende bekerwedstrijden tegen Hugo Boys, Apollo68 en SVW27 op respectievelijk 1 (thuis), 8 (uit) & 14 september (thuis). ‘De beschikbaarheid van voldoende, fitte en gedreven spelers & technische staf bij zowel Victoria-O 1 & Victoria-O 2 gaat zeker helpen bij een succesvolle start van het nieuwe seizoen’.