OBDAM - Tijs Dekker is de winnaar geworden van de 44e Wielerronde van Obdam. De wielrenner uit Oosthuizen bevestigde daarmee zijn uitstekende vorm nadat hij een week eerder in Venhuizen ook al zegevierend over de streep kwam. Dekker maakte lang deel uit van een kopgroep van vijf man, maar bleef uiteindelijk de Amerikaan Edward Huntsman en Tom Jonkmans ruim voor.


Het parcours in Obdam ligt Dekker wel, want een jaar eerder werd hij al tweede achter Glenn van Nierop, die ditmaal niet van de partij was. Onder stralende weersomstandigheden, met wel een straffe wind, en in goede vorm rook Dekker daarom ditmaal zijn kansen, al moest hij daarvoor ondermeer afrekenen met de Amerikaan Huntsman die een paar maanden in Nederland verblijft en zodoende hier een aantal koersen rijdt. De Amerikaan maakte de koers in Obdam hard door na vijftien ronden samen met Mike Kes te ontsnappen uit de groep.

Een aantal ronden later werden zij achterhaald door Tijs Dekker, Rick van Breda en Tom Jonkmans. Mede door de harde wind slaagde het peloton er niet meer in de groep te achterhalen waarvan Dekker na negentig kilometer uiteindelijk de sterkste van de vijf bleek.

Foto's: DP Sportfotografie