ANDIJK - Sporting Andijk heeft op overtuigende wijze zijn eerste zege van het seizoen behaald door streekgenoot FC Medemblik met een onvervalste zevenklapper terug te wijzen. De promovendus zegevierde op eigen veld met liefst 7-1.


De ploeg van trainer Bas Ruiter was in de eerste helft oppermachtig tegen FC Medemblik dat uit de tweede klasse degradeerde en vervolgens zijn heil zocht in het zaterdagvoetbal. Nadat Tygo Harder de score in de zevende minuut koppend had geopend was FC Medemblik een speelbal voor het uit de vierde klasse gepromoveerde Sporting Andijk. Met name Justin Hoeve was ongrijpbaar voor de gasten en tekende al voor de rust voor een hattrick. Tussendoor deed ook Chris Schuitemaker nog een duit in het zakje met een 5-1 ruststand tot gevolg.

Trainer Martin Glim van de gasten deed in de rust wat omzettingen om de schade niet verder te doen oplopen. Dit leek te slagen, maar in de slotfase van het duel maakten Remko Groot en Luc Waardenburg de zevenklapper compleet.

Komende zaterdag gaat Sporting Andijk op bezoek bij HCSC. FC Medemblik speelt dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen FC Purmerend.