KRISTIANSAND - De handbalsters van Westfriesland/SEW zullen volgend weekend alle zeilen moeten bijzetten om de derde ronde van de EHF Cup te bereiken. De ploeg van coach Michael Vijverberg speelde op bezoek bij Kristiansand in Zweden een ijzersterke eerste helft, maar na de rust bleek de thuisploeg duidelijk een maatje te groot.

SEW begon bijzonder brutaal in Zweden en had de organisatie in de eerste helft goed staan. Mede dankzij het scorend vermogen van Naomi Gooyers en uitblinkend keeperswerk van Myrthe Mak stonden de gasten bij rust zelfs op een verrassende 12-16 voorsprong.

De Zweedse ploeg was wakker geschud en ging na rust erop en erover. SEW wist nog maar zeven keer het net te vinden, Gooyers bracht nog wel haar totaal op acht treffers, maar er was verder geen houden meer aan. Kristiansand won het duel uiteindelijk met 32-23 waardoor SEW volgend weekend in eigen huis vol aan de bak moet.