DE GOORN - De eerste Koggenlandse derby van dit seizoen in de vierde klasse B, tussen RKEDO en Kwiek '78, heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. Uitgerekend in het weekend van de kermis in Avenhorn bleek de formatie uit De Goorn met 3-2 te sterk.

Het effect van de kermis was niet waarneembaar op het veld alwaar de gasten goed begonnen. Via twee doelpunten van Sidney Greenan nam Kwiek zelfs een comfortabele voorsprong. De thuisploeg van trainer Yotti Papamelodias was na de rust duidelijk de betere ploeg al werd het op weg geholpen door een gemakkelijk gegeven strafschop welke door Chris van der Heijden werd benut. Kwiek '78 werd verder op eigen helft terug gedrukt en een kwartier voor tijd zorgde Thijs Rus voor de verdiende gelijkmaker en in de slotfase wist Thijmen Rus met een fraaie kopbal RKEDO zelfs de volle drie punten te bezorgen.

RKEDO dat na twee wedstrijden zes punten heeft gata komende zondag op bezoek bij Woudia. Kwiek '78, dat pas één puntje heeft ontvangt dezelfde dag SV De Rijp.