OBDAM - Komende zondag 9 juli wordt voor de 40e keer de Wielerronde Obdam georganiseerd. Vanaf 10.30 uur staat het dorp de hele dag in het teken van fietsen. De dag begint met een "Dikke Banden Race" en een lokale wedstrijd voor "Sportieve Dorpelingen". In de middag volgen dan de koersen voor de dames en heren en weten wij wie de opvolgers worden van de winnaars van 2017, Thijs Zuurbier en Phaedra Knol (dames).

De dag gaat van start met de “Decathlon Dikke banden race” voor de lokale jeugd, gevolgd door de “Sportieve Dorpelingen”, een mengelmoes van lokale fietsers die, onder toeziend oog van het thuispubliek, 10 rondjes hun uiterste best doen om een resultaat neer te zetten en samen de basis vormen voor nieuw wielertalent. Terug op het parcours zijn onze Dames met een koers van 60 km.

Vanzelfsprekend is er, voor de sponsors, weer de reclamekaravaan. In de namiddag wordt het programma afgesloten door de Heren.Renners die graag naar Obdam komen, de ambiance en prijzenpot maken de dag compleet.De Wielerronde van Obdam is aangesloten bij Alkmaria Victrix, onder licentie van het KNWU en wordt georganiseerd door vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een prachtige dag in de regio!

Kijk hier voor het complete programma.