HOOGKARSPEL - Spirit '30 kent een uitstekende competitiestart in de 2e Klasse A. Onder stormachtige omstandigheden wist de ploeg van trainer/coach Hans Valk zondag de tweede overwinning op rij te pakken. Jordi Klompe kroonde zich tot man van de wedstrijd door tegen Schoten beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Op het doorweekte kunstgrasveld miste Valk een aantal belangrijke spelers, maar desondanks behaalde zijn ploeg een prima overwinning. Door de moeilijke omstandigheden werd het geen hoogstaande wedstrijden waarin de beslissing na rust viel. Vlak na rust schoot Klompe raak na een corner van Mats Koopman. Vijf minuten later kwam tegenstander schoten met tien man te staan na een rode kaart voor Willems. Aangezien de thuisploeg verzuimde om de mogelijkheden af te maken bleef het toch spannend tot de arbiter vlak voor tijd hands constateerde en Klompe vanaf elf meter koelbloedig bleef: 2-0.