ZWAAG - Hovocubo heeft drie punten overgehouden aan een loodzwaar weekend waarin het de directe concurrenten FC Eindhoven en Os Lusitanos trof. Vrijdag ging de ploeg van trainer Sander van Dijk nog onderuit tegen de Brabanders, maar dat maakte men zondag goed door de Amsterdammers te verslaan en de tweede plaats in de stand te heroveren.

In De Opgang bleken beide ploegen in een spannend duel flink aan elkaar gewaagd. Os Lusitanos kwam na acht minuten op voorsprong via Redouan El Bousklaoui, maar een minuut later wist Mats Velseboer voor de gelijkmaker te zorgen. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Halverwege de tweede helft nam het op dat moment betere Hovocubo afstand middels treffers van Lahcen Bouyouzan en Hicham Aklalouch. Door de aanslutingstreffer van Mohamed Chih werd het nog even spannend, maar Hovocubo trok de zege over de streep en gaat komende vrijdag als nummer twee op bezoek bij koploper Tigers Roermond.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie