WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland/SEW hebben ook de tweede wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Tegemstander PSV werd in een doelpuntrijk duel met 37-34 verslagen.

Coach Michael Vijverberg zag dat zijn ploeg een terechte zege behaalde, maar zal niet tevreden zijn over het grote aantal tegendoelpunten dat men tegen kreeg. SEW had met name moeite om Roos Beljon af te stoppen die namens de Eindhovenaren zowel in de eerste als de tweede helft veelvuldig trezeker was. Na die eerste helft hd SEW overigens al een voorsprong van drie punten: 17-14.

Beljon bracht na de rust haar score op elf treffers en dat was een zelfde score als Naomi Gooijers, de uitblinkster bij SEW. Ook Denise Mol was in de wteede helft belangrijk want met vijf treffers bracht zij haar totaal van de avond op zeven goals. het zorgde ervoor dat de drie punten voorsprong in stand bleven en SEW de tweede zege kon bijboeken.

Komende zondag speelt SEW de Noord-Hollandse derby op bezoek bij Volendam.

Doelpunten SEW: Gooyers 11, Mol 7, Mallo 4, Op den Kelder 4, Bakker 4, Vlaming 3, Van Zijl 2, Van Diepen, Filemieg.