EPE - In de eerste weken van de voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen is AZ behoorlijk op schot. Na ruime oefenzeges op AEK Athene (6-0) en FC Nordsjaelland (6-1) werd deze zaterdag, tijdens de laatste dag van het trainingskamp in Epe, Excelsior met ruime cijfers verslagen: 8-0.


Dit gebeurde op dezelfde dag dat AZ definitief de komst van spits Troy Parrott bekend maakte. De spits die over komt van Tottenham Hotspur werd afgelopen seizoen door de Engelsen aan Excelsior verhuurd en tekende bij AZ een contract tot 2029. De Ier was wel in Epe aanwezig, maar kwam nog niet in actie.

De ploeg van trainer Maarten Martens had in Epe niet veel moeite met het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde Excelsior en verdeelde de acht doelpunten keurig over de twee helften. Binnen tien minuten hadden Ibrahim Sadiq en Myron van Brederode al voor een 2-0 voorsprong gezorgd en die score werd nog voor de rust verdubbeld door treffers van Peer Koopmeiners en Ernest Poku.

In de tweede helft maakte Poku zijn tweede van de middag en ook de na een uur ingevallen Lequincio Zeefuik trof tweemaal doel waarna de eindstand op 8-0 wed bepaald door Riechedly Bazoer.

AZ keert deze week terug naar Noord-Holland alwaar het komende zaterdag op het complex van Alkmaarsche Boys een oefenduel zal spelen teegn KV Kortrijk, mogelijk met het officieuze debuut van Troy Parrott. Kaarten voor dat duel zijn verkrijgbaar via de ticketshop van AZ.