WIJDENES - Op maandag 19 december tussen 19.00 uur en 20.00 uur hebben in de Kerkbuurt in Wijdenes twee mannen die zich voordeden als rechercheur, een 84-jarige man opgelicht door middel van een babbeltruc. Het slachtoffer is in de middag door een nep-bankmedewerker gebeld die zei dat er een inbraakpoging op zijn bankrekening was geweest. In de avond stonden er twee mannen die zich voordeden als rechercheur bij de man voor de deur. Deze mannen hebben haar bankpas met bijbehorende pincode en reader meegenomen, en vervolgens zijn bankrekening geplunderd. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Signalement verdachten


Persoon 1:
Man
Tussen de 50 en 55 jaar oud
Ongeveer 1.70 - 1.80 meter lang
Normaal postuur
Lichte huidskleur
Blond stijl haar
Droeg een grijs/ blauw pak

Persoon 2:
Man
Tussen de 20 en 25 jaar oud
Ongeveer 1.50 – 1.60 meter lang
Slank postuur
Lichte huidskleur
Donkerblond haar
Droeg een donkere jas en een donkere broek

Help ons de daders te vinden
Zag u maandagavond tussen 19.00 uur en 20 uur iets opvallends in de omgeving van de Kerkbuurt, herkent u de daders mogelijk op basis van het signalement of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem? U helpt zo mee om dit misdrijf op te lossen.

Nooit persoonlijke gegevens gevraagd
Wat u moet weten, is dat overheidsinstanties nooit om persoonlijke gegevens, wachtwoorden en betaalgegevens vragen. Daarnaast vragen zij nooit om software te installeren op uw telefoon of computer. Als dit wordt gevraagd, dan heeft u te maken met een oplichter. Soms weet de crimineel verrassend veel over u. Waarschijnlijk hebben de oplichters deze gegevens verkregen via een datalek op internet. Twijfelt u, zoek dan zelf het telefoonnummer op van de instantie die u zogenaamd belt en bel hen zelf.

Doe aangifte
Bent u toch slachtoffer geworden van telefoonoplichting? Doe altijd aangifte bij de politie. Bel ook direct uw bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Deel daarnaast uw verhaal met familie, vrienden en kennissen. Zo helpt u voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.