ALKMAAR - AZ is dankzij een 2-1 overwinning op FC Twente de Tukkers, die derde staan in de Eredivisie, tot op twee punten genaderd. De ploeg van Maarten Martens maakte na de rust een achterstand ongedaan om de volle buit te pakken.

In de strijd om een ticket voor de voorronden van de Champions League kwam FC Twente het beste uit de startblokken. AZ-keeper Ryan redde op een schot van Ünüvar,maar Steijn was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.AZ had de bal,maar Twente hield controle.

Na rust werden de rollen omgedraaid. Koud uit kleedkamer schoot Van Bommel binnen. Een pijnlijke glijpartij van invaller Van Hoorenbeeck in de defensie van Twente leidde tot een voorsprong voor AZ via topscorer Pavlidis. FC Twente zocht hierna tevergeefs naar de gelijkmaker en ziet AZ nu naderen tot op twee punten met nog twee duels te gaan.